Terug naar Nieuws

Dorpshuis moet opzoek naar nieuwe pachter.

Gepubliceerd op:
Dorpshuis moet opzoek naar nieuwe pachter.

 Het dorpshuis heeft onder Erik Haverkamp een prima start gehad, echter heeft Erik aangeven dat hij zijn contract niet verlengd. Lees in het bericht zijn hele verhaal en dat van de stichting. 

 Ruim een jaar geleden zei iemand tegen mij, Erik is het dorpshuis runnen niks voor jou. Hier had ik nog niet over nagedacht en ook zo in gesprek gegaan met de stichting die nog geen beheerder hadden gevonden tot dat moment. Vanaf het eerste gesprek ontstond er een fijne samenwerking en heb ik uiteindelijk besloten om vanaf 1 november de beheerder van het nieuwe dorpshuis De Ruyten te worden. Voor mij een hele stap van transportplanner naar beheerder in een dorpshuis.

Na een lastig begin met allerlei corona perikelen is het vanaf februari heel aardig gaan draaien en vinden steeds meer mensen hun weg naar het dorpshuis. Al deze mensen hoor je over hoe mooi het gebouw is geworden en wat voor mogelijkheden het heeft. Van de vaste activiteiten tot proeverijen en van verjaardagfeestjes tot vergaderingen alles is mogelijk. Vanaf het begin dat ik beheerder ben heb ik geprobeerd om het dorpshuis op de kaart te zetten en zowel voor dorpsbewoners als voor andere partijen een geschikte locatie te zijn voor wat voor activiteit dan ook.

Het organiseren van allerlei activiteiten en het meedenken met andere partijen vind ik heel leuk aan job als beheerder. Echter is het horeca gedeelte iets wat minder bij me past, hier kan ik mijn ei niet in kwijt. Dit heeft mij na lang wikken en wegen doen besluiten om per 1 november te stoppen als beheerder. Dit doe ik met pijn in mijn hart, maar ik denk dat ik mezelf ook niet voor de gek moeten houden. Ik zal mij zeker blijven inzetten voor het dorp, heb me inmiddels aangemeld bij dorpsbelangen als eventueel bestuurslid.

In het afgelopen jaar heb ik veel geleerd op allerlei vlakken en heb ik veel hulp gehad van mensen die mij hebben geholpen op wat voor manier dan ook. Hier ben ik heel dankbaar voor en dit zal ik nooit vergeten. De samenwerking met de stichting was vanaf het eerste moment heel goed en hierdoor staat er nu een goed draaiend dorpshuis. Samen met de stichting zullen we opzoek gaan naar een opvolger.

Langs deze weg wil ik alle gebruikers, vrijwilligers, vrienden, familie en uiteraard mijn gezin bedanken voor de steun en vertrouwen het afgelopen jaar.

 

Bericht van stichting De Ruyten

Hierdoor is stichting dorpshuis de Ruyten nu op zoek naar een nieuwe pachter met net zoveel inzet en passie als Erik het afgelopen jaar heeft getoond.  Als zelfstandig ondernemer run je dan zelf het dorpshuis, een nieuw en modern gebouw met tal van mogelijkheden.

Wanneer je interesse hebt in deze uitdagende baan, ben je van harte welkom om informatie op te vragen bij het bestuur. Stuur daarvoor  een mail naar stichtingderuyten@gmail.com en dan nemen we z.s.m. contact met je op.

Foto's

Downloads

Bekijk ook

 Toneelavond met Toneelvereniging "Con Amore"
14-12-2022

Toneelavond met Toneelvereniging "Con Amore"

 !TERUG VAN WEGGEWEEST! ZATERDAG 28 JANUARI 2023! DE KAARTVERKOOP START BINNENKORT!
Verder lezen
 
Aanleg glasvezel gaat door in Midden-Groningen
30-11-2022

Aanleg glasvezel gaat door in Midden-Groningen

 Goed nieuws voor de inwoners van Midden-Groningen. Na een succesvolle glasvezelcampagne start DELTA Netwerk binnenkort met de glasvezelaanleg in Froombosch, Harkstede, Hellum, Kolham, Scharmer, Schildwolde, Siddeburen en Slochteren.
Verder lezen
 
Planning sinterklaas Froombosch
17-11-2022

Planning sinterklaas Froombosch

Wij zijn blij om u te vertellen dat Sinterklaas bevestigd heeft dat hij zaterdag aanstaande feest komt vieren in Froombosch!! 
Verder lezen