Terug naar Nieuws

Geslaagde vrijwilligersavond

Gepubliceerd op:
Geslaagde vrijwilligersavond

 Afgelopen vrijdagavond was de 2e bijeenkomst voor mensen die zich op wat voor manier dan ook inzetten voor het dorpshuis. 

Een mooie opkomst van een kleine 20 mensen tijdens de 2e vrijwilligers bijeenkomst voor mensen die graag iets willen doen voor het dorpshuis. Na een kort voorstel rondje waarin eerst pachter Erik Haverkamp zich voorstelde en vertelde over zijn gezin en hoe hij naar voren kwam als pachter van het nieuwe dorpshuis. Hierna was het de beurt aan de aanwezige mensen om kort even iets over zochzelf te vertellen. Sommige wonen al jaren in Froombosch, waar andere nog maar een blauwe maandag in het dorp wonen. 

Kort werd nog even uitgelegd aan de aanwezige mensen hoe het nieuwe dorpshuis is ontstaan en de keuze is gemaakt om een nieuw dorpshuis neer te zetten i.p.v. de oude te renoveren. Vervolgens kwamen we aan bij de inzet van vrijwilligers, iets waar een dorpshuis niet zonder kan. Daarom is het heel mooi dat de lijst met vrijwilligers(ook mensen die vrijdagavond niet aanwezig waren) nog steeds groeit. Iedereen kon aangeven wat hij/zij wil betekenen voor het dorpshuis en met welke frequentie. Hierna kwam aanbod hoe de communicatie met de vrijwilligers moet verlopen en wat de mensen van de verschillende vrijwilligers is. Dit laatste zal in de loop van tijd meer vorm krijgen als de vraag naar vrijwilligers groter wordt. 

De vrijwilligers kregen hierna een inzicht wat voor verschillende activiteiten er zijn en nog komen in het dorpshuis. Deze zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: 

- Vaste activiteiten(denk hierbij aan darten, yoga en biljarten bv)

- Extern georganiseerde activiteiten(Zonnebloem bv)

- Activiteiten georganiseerd door Dorpsbelangen

- Activiteiten door dorpshuis zelf georganiseerd

De vrijwilligers kwamen zelf nog met veel leuke Ideeën en met suggeties bij de bestaande activiteiten. 

Voordat de mensen nog een rondleiding kregen in het dorpshuis kwam het vraagstuk "hoe bereik ik heel Froombosch" nog op tafel. In deze tijd van social media en steeds minder papieren nieuws is het lastig om iedereen op dezelfde manier te bereiken. In samenwerking met een student communicatie zal de pachter een enquete gaan maken voor het hele dorp om er zo achter te komen hoe mensen het beste bereikt kunnen worden. 

Een hele vruchtbare avond voor pachter en aanwezige vrijwilligers. Mocht je nou ook interesse hebben om iets te doen voor het dorpshuis in welke vorm dan ook, neem even contact op via dorpshuisderuyten@gmail.com of 06 25265405

Nieuwe Menukaart
17-04-2024

Nieuwe Menukaart

 Sinds kort hebben we een nieuwe menukaart met hier en daar wat nieuwe gerechtjes en uiteraard staan de bekende items er ook gewoon op! Bekijk hem hier en wellicht zien je binnenkort wel verschijnen.
Verder lezen