Terug naar Nieuws

Opening succesvol verlopen

Gepubliceerd op:
Opening succesvol verlopen

Afgelopen vrijdag is de opening van het nieuwe dorpshuis De Ruyten uitermate succesvol verlopen. Hier een verslag van de dag. 

 

Vanaf oktober 2021 was er voldoende te beleven in en om het dorpshuis De Ruyten, maar tot een officiële opening was het nog niet gekomen. Uiteindelijk werd besloten om dit te doen op vrijdag 13 mei, ja inderdaad vrijdag de 13de. Dan konden we mooi binnen en buiten activiteiten organiseren tijdens de opening.

Er werd een commissie gevormd voor de opening, deze bestond uit Erik Haverkamp(pachter), Anja van Beek(van Stichting dorpshuis), Erik Wilthof(van Dorpsbelangen Froombosch), Siem-Menno Jansma en Petra Bats als dorpsbewoners. De afgelopen maanden hebben we met deze commissie gezorgd voor een mooi programma voor de opening met activiteiten voor jong en oud.

Voor de jongste jeugd was er een springkussen aanwezig, deze stond in de speeltuin dus vertier genoeg. Verder kunnen ze zich laten schminken en een heuse De Ruyten speurtocht rondom het dorpshuis.

De oudere jeugd kon deelnemen aan het panna voetbal toernooi georganiseerd door de jeugd zelf in samenwerking met Sjors van jongerenwerk. Er werd gevoetbald in 2 categorieën, de leeftijd van 8 t/m 11 jaar en van 12 t/m 18 jaar. Korte wedstrijdjes van 3 tegen 3 in de mooie pannakooi naast het dorpshuis. Daarnaast kon iedereen ook even kijken hoe hard ze konden schieten bij de speedtest naast de pannakooi.

In het dorpshuis was er een soort markt van gebruikers die zich konden presenteren aan het aanwezige publiek. Op deze manier wilden we laten zien wat er allemaal gebeurd in het dorpshuis.

 • - Dorpseten groep
 • - Visclub HSV De Zeven Wolden
 • - Hardlooptraining Froombosch
 • - Yoga Arlette
 • - Aerobic Froombosch
 • - Smaakvol Slochteren
 • - Buitengewoon Erna
 • - Wijnverkoop Koopman
 • - Zonnebloem
 • - Vrouwen van Nu
 • - Dartclub Roet’n Pieltjes
 • - Jeu de boules Froombosch

Dit alles leveren een gezellige drukte op in en rondom het dorpshuis op. Vanaf half 3 druppelde de eerste bezoekers en genodigden binnen. Het dorpshuis werd verblijd met hele mooie cadeaus voor de opening, we zullen zorgen dat alles een mooi plekje krijgt.

Rond half 4 was het dan tijd voor de officiële opening en de daarbij behorende handeling. Het eerste woord was aan voorzitter van stichting De Ruyten Johan Kroon. Hij nam de aanwezigen mee in het proces van Ruitenvelder naar nieuw dorpshuis en bedankte alle betrokken partijen en de vele vrijwilligers die dit proces tot een groot succes hebben gemaakt.

Vervolgens was het woord aan Jan Ruben van Bouw- en aannemingsbedrijf Vriesbouw uit Schildwolde. Hij nam kort het bouwproces door en de succesvolle samenwerking tussen de verschillende partijen. Vervolgens overhandigde hij een schitterende fotocollage van de bouw aan voorzitter Johan Kroon van de Stichting.

Hierna was burgermeester Adriaan Hoogendoorn aan de beurt om namens de gemeente Midden-Groningen de aanwezigen toe te spreken. Hij feliciteerde de stichting met een prachtig pand en ook met het succesvolle traject die heeft geleid naar een dorpshuis. Verder benadrukte hij de rol van een dorpshuis in een klein dorp als Froombosch en de rol van vrijwilligers. Na het overhandigen van de cadeaus van de gemeente was het eindelijk tijd voor onthullen van het logo op de gevel van het dorpshuis. Dit deden de voorzitter Johan Kroon en burgermeester Adriaan Hoogendoorn gezamenlijk door het doek van de gevel te laten vallen. Hiermee was het dorpshuis officieel geopend en was het tijd voor een toost. Het zou vervolgens nog een gezellige middag worden in Froombosch.

Avonds was het tijd voor openingsfeest met DJ Sebastiaan, waarbij iedereen uit het dorp was uitnodigt. Het was niet zo druk als in de middag, maar zeker niet minder gezellig. Na een kort openingswoord van pachter Erik Haverkamp en voorzitter Johan Kroon werd volop gedanst en gekletst. Vooral leuk was dat er weer allerlei ideeën vanuit de aanwezige mensen kwam voor toekomstige activiteiten. Rond 1 uur was het feest afgelopen en een geweldige dag afgesloten.

Bekijk ook

 Toneelavond met Toneelvereniging "Con Amore"
14-12-2022

Toneelavond met Toneelvereniging "Con Amore"

 !TERUG VAN WEGGEWEEST! ZATERDAG 28 JANUARI 2023! DE KAARTVERKOOP START BINNENKORT!
Verder lezen
 
Aanleg glasvezel gaat door in Midden-Groningen
30-11-2022

Aanleg glasvezel gaat door in Midden-Groningen

 Goed nieuws voor de inwoners van Midden-Groningen. Na een succesvolle glasvezelcampagne start DELTA Netwerk binnenkort met de glasvezelaanleg in Froombosch, Harkstede, Hellum, Kolham, Scharmer, Schildwolde, Siddeburen en Slochteren.
Verder lezen
 
Planning sinterklaas Froombosch
17-11-2022

Planning sinterklaas Froombosch

Wij zijn blij om u te vertellen dat Sinterklaas bevestigd heeft dat hij zaterdag aanstaande feest komt vieren in Froombosch!! 
Verder lezen