Terug naar Nieuws

Zonnepanelen op de Ruyten.

Gepubliceerd op:
Zonnepanelen op de Ruyten.

 Zonnepanelen volgende stap in verduurzaming Dorpshuis de Ruyten in Froombosch 

 Froombosch, 14 maart 2022

Dorpshuis de Ruyten in Froombosch wordt deze week voorzien van zonnepanelen. Het is een volgende stap in de verduurzaming van het ontmoetingspunt in het Groningse dorp. Met de daarmee samenhangende besparing op de energierekening wil het dorpshuis nieuwe activiteiten voor buurtbewoners organiseren.

Het vernieuwde Dorpshuis de Ruyten opende eind 2021 eerst nog deels haar deuren vanwege de geldende beperkingen als gevolg van de coronapandemie. Het dorpshuis werd in de afgelopen twee jaar volledig herbouwd en zette daarmee op het gebied van duurzaamheid al een grote stap voorwaarts. Het plaatsen van 90 zonnepanelen geeft het dorpshuis nu de mogelijkheid om qua energiebeheer helemaal bij de tijd te zijn en te zorgen voor een zogenaamde “Nul op de meter” verbruik.

Activiteiten voor jong en oud

De gerealiseerde bezuinigingen op de energierekening zullen in activiteiten in en rondom het dorpshuis worden gestoken. Het gaat dan bijvoorbeeld om activiteiten voor de jeugd (jeugdhonk), voor ouderen die het dorpshuis als ontmoetingsplaats gebruiken en voor de Vereniging Dorpsbelangen die een veelvoud aan activiteiten voor alle leeftijdsgroepen in en rond het dorpshuis realiseert. De zonnepanelen zijn geschonken door zonnepark ontwikkelaar Chint Solar.

Anja van Beek, bestuurslid van de Stichting Dorpshuis de Ruyten: “De aanschaf en installatie van de zonnepanelen maken een belangrijk onderdeel uit van de afronding van het nieuwe dorpshuis. Vooral gezien de huidige hoge energietarieven zijn we enorm blij om op deze manier verder te kunnen verduurzamen. De zonnepanelen leveren een belangrijke bijdrage aan het energieneutraal gebruik van het dorpshuis. Dankzij de besparing op de energierekening kunnen allerlei activiteiten door het Dorpshuis worden georganiseerd. We zijn Chint Solar daarom ontzettend dankbaar voor deze gulle schenking.”

Samen werken aan een duurzame toekomst

Chint Solar nam twee jaar terug zonnepark Midden Groningen, vlakbij Froombosch, in gebruik. Het voorziet sindsdien 32.000 huishoudens van groene stroom. Het schenken van zonnepanelen aan Dorpshuis de Ruyten was daarom een logische stap, aldus Sjoerd Sloterdijk, Projectontwikkelaar bij Chint Solar: “We zijn er trots op dat we het dorpshuis hebben kunnen helpen bij de verduurzaming. We vinden het belangrijk om energie te geven aan de lokale gemeenschap. Dat doen we letterlijk door groene energie op te wekken via ons zonnepark Midden Groningen. Daarnaast dragen we dit soort lokale initiatieven een warm hart toe, zodat we samen aan een duurzame en schone toekomst van Nederland kunnen werken.” 

 

Darts voor de jeugd van Froombosch
01-03-2023

Darts voor de jeugd van Froombosch

 Zou je het leuk vinden om tegen je eigen leeftijdsgenoten te darten?? !! wij van dartclub de roet'n pieltjes willen graag starten met het begeleiden van jeugddarten. En dat wel op de vrijdag avond tussen 19:00 en 21:00 leeftijdscategorie tussen de 10 en 15 jaar. Lijkt het je leuk stuur dan e…
Verder lezen